Schuldeisers

De term schuldeisers is een ruim begrip. Aan de andere kant ook weer heel simpel. Er zijn partijen die iets van elkaar tegoed hebben en de partij die iets te goed heeft van de ander is een schuldeiser. De schuldeiser kan er voor kiezen om de schuld te eisen of er voor kiezen om tot een oplossing te komen. In sommige situaties zou hij er ook voor kunnen kiezen om de zaak te laten rusten. Dit is het geval als de schuld te klein is en de verhaalkosten niet in verhouding staan. Helaas wordt deze optie niet zo vaak gebruikt omdat het schrijven van een zogenaamde 14 dagen brief al direct € 40,00 oplevert. Een leuk voorbeeld is Eneco. Het verbruik is ingeschat op € 26 per maand. Het werkelijke verbruik is €13 per maand. Dit blijkt dan weer met de eindafrekening. Helaas is er een keer een betaling fout gegaan. De oorzaak is van minder groot belang, maar het komt in dit geval door de belastingdienst en de website van de Nuon.

De belastingdienst kan zonder tussenkomst van de rechter geld van je rekening halen. Geld op je rekening laten staan kan dus eigenlijk niet meer. Nadeel hiervan is dat het weer loont om mensen te beroven / overvallen. omdat zij contant geld in huis hebben. Anderzijds is het ook wel weer fijn dat niet iedereen weet wat je hebt. Goed bezig belastingdienst.
Dit is dan ook één van de punten die voor ons boven aan de lijst staat.

Geen geld op de rekening betekend echter ook geen automatisch incasso. De tijd van dure acceptgiro’s is voorbij dus ben je afhankelijk van de website van in dit geval Eneco. En als je dan op hun site kijkt, dan staat er dat je keurig hebt betaalt. Als je heel goed nadenkt, dan weet je dat dit niet klopt. Maar ja, omdat de site het aangeeft kan je ook niet betalen met bijvoorbeeld ideal. Kassa, €40,00 incassokosten. Hier kom ik later nog even op terug.

Ja, maar, grrrrrr, als ik één termijn heb betaald dan heb ik er toch al twee betaald. €26 is in feite € 13 teveel. Twee termijnen betaald is twee termijnen teveel immers € 52 bij een verbruik van € 26 is in feite doorlopend het dubbele van wat nodig zou zijn. Na een half jaar heb je dus een heel jaar betaalt. En gaat er dan wat fout bij u zelf of bij Eneco. Dan kost dat u € 40 aan incassokosten. Gelukkig is er een klachtenprocedure. En de eerste is door de burger gewonnen. De tweede procedure staat al weer op rij. Leren doen ze hier niets van, omdat er duizenden burgers zijn die de moeite hier niet voor nemen.

Wist u dat er bedrijven zijn die leven van de incassokosten. En dan hebben we het nog niet eens over incassobureaus en deurwaarders. Neem nu gewoon dit voorbeeld van Eneco; Een omzet van 12x€13=€ 156. Een dikke boterham voor de belasting er vanaf en dan de zogenaamde groene stroom inkopen. Laten we uitgaan van 20% winst (geloof er niets van) is € 31,20. Winst. Maar wel even € 40,00 incassokosten misbruiken van de burger die het gewoon accepteert. We hebben het in dit geval over een periode van een heel jaar.

Incassokosten voor iemand die niet wil betalen is een goede regeling. Voor iemand die even niet kan betalen een enorme aanslag met een gigantische kettingreactie als gevolg. Incassokosten oké. Maar zorg dan wel dat je zelf je zaken zo inricht dat burgers niet de dupe zijn van je eigen domme (digitale) medewerker die regelmatig ziek of defect is. Iemand die ziek is daar heb je meestal wel een reserve voor. Een machine (website) die niet deugd is voor de burger een ramp en uw verantwoording. Misbruik uw fouten dan niet om de burger een poot uit te draaien!!!!

Natuurlijk staat Eneco hier niet alleen in, het is maar een voorbeeld. Maar wel een voorbeeld die volledig strookt met de werkelijkheid.

Vers van de pers, na ruim een jaar is het op 7 jan. 2020 toch gelukt om onder de incassokosten uit te komen. hoe dat in zijn werk is gegaan dat vertel ik u later via een andere site. wellicht is dit ook iets voor u. Wij hebben ons ten doel gesteld om dit soort misstanden bij de bron aan te pakken.

SCHULDEISERS

Dit was even een voorbeeld van een schuldeiser. Maar er komt nog veel meer bij kijken. De schrik van iedereen die het financieel wat moeilijker heeft die weet er alles van. En zeg nu niet, dit raakt mij niet want ik heb een goede baan en een leuk inkomen. Dit had ik immers ook. 35 gouden jaren.Ruim € 55.000 / jaar. Een eigen huis. Een eigen bedrijf. Een foutje van het UWV en er bleef € 930 / maand van over.

Incassobureaus, Deurwaarders, Schuldeisers of een combinatie van alle drie.

Hé, wie, wat waar en hoe?

Geloof het of niet, maar een heel mooi voorbeeld hiervan vind je in Lelystad. Ze zijn daar echt even de weg kwijt geweest of zijn het nog steeds.

Een deurwaarder die letterlijk de rekening beheert van een woningbouwvereniging. Tien dagen te laat met de huur of een deel daarvan en je krijgt gelijk een brief van deurwaarder.com op de mat. Deurwaarder.com is onderdeel van Haanemaayer de Boer. Is dit misleiding of is een deurwaarder geen deurwaarder? Als ik het gedrag bekijk, dan maak ik mij sterk dat zij de naam deurwaarder waardig zijn. Maar ja, wie ben ik om alleen al met die gedachte rond te lopen? Zoal al eerder vermeld ben ik slachtoffer van de maatschappij. Ik schrijf dan ook op basis van mijn ervaring. En die ervaring die liegt er niet om. Deurwaarders en incassobureaus zijn bij mij kind in huis geweest. En toch heb ik er nog nooit één thuis gehad. Maar wat ik bij Haanemaayer de Boer (alias deurwaarder.com) heb meegemaakt dat heb ik nog bij geen enkel deurwaardekantoor meegemaakt. zo spannen zij voor mij in elk geval de kroon in (laat ik het netjes houden) verkeerd gedrag.

Een incassobureau? als je helemaal niets meer kunt dan kan je er één beginnen!!

Een incassobureau die zich doet voorkomen als deurwaarder geeft een enorm negatief vertekend beeld. En als dit incassobureau dan ook nog eens de taak van directe schuldeiser op zich neemt, dan zou ik de Koning van Nederland kunnen zijn. Jammr dat zij dan weer uit mijn naam zouden spreken “in naam der koning”.

Om heel diep op dit voorbeeld in te gaan dat maakt het wat teveel om de aandacht er bij te houden. Laat ik mij dus beperken tot wat simpele items uit deze zaak. Een achterstand in de betaling wordt niet ontkent. Met dank aan het UWV en de belastingdienst. Een vaste uitspraak van deurwaarder.com is “u zit er naast” nee, wij maken geen fouten.
Ze sturen je een totaal overzicht die overeen komt met het overzicht dat je zelf hebt gemaakt klap klap aplaussss!! Maar ze brengen je wel voor de rechtbank door te zeggen dat je iets niet hebt betaald terwijl in beide overzichten staat dat er wel op tijd is betaald. Je krijgt een brief waarin staat dat je er weer naast zit en kort daarna een brief dat je de laatste brief maar als niet verzonden dient te beschouwen. Beschouwen ze de achterstand dan ook als niet bestaand? Nee, natuurlijk doen ze dat niet. Dus waarom zou ik dit na drie keer dan wel moeten doen?

De rechtbank, het kantongerecht, een timmerman in een zogenaamd hamerstuk. Een doorgifteluik van partij A naar partij B en andersom. En dat gaat zo dan een tijdje door. Een advocaat vond ik niet nodig, zo duidelijk lag voor mij deze zaak. Maar ja, met zoveel zaken van burgers die niet kunnen of willen betalen is het recht van de burger al snel verkeken. Er was een achterstand van € 180 en een tegoed van de eiser van ruim € 700 Even snel uitrekenen kom ik uit op een totaal van € 520 wat ik tegoed zou hebben van de eisende partij (de woningbouw). of was het nu het incassobureau die zich als deurwaarder uitgeeft of een deurwaarder met het niveau van een incassobureau? uiteindelijk kost het mij al snel in € 825 aan gerechtskosten die direct wordt verrekend met het geld dat je nog terug zou moeten krijgen van de woningbouw.

Een korte samenvatting: Betalingsregeling keurig nagekomen. Schuld netjes weg gewerkt. € 700 tegoed. Maar door het samen spannen van verschillende organisaties een schuld van €700 en een verlies van € 825 en opnieuw een maand huurschuld omdat de teruggave van € 700 aan een andere schuldeiser was beloofd. Afspraken moet je nu eenmaal nakomen.
Hiermee haalt u het niveau van de echte deurwaarder (en titel die u naar mijn mening niet waardig bent) weer aardig naar beneden.
Dank u wel meneer Hanemaayer de Boer (alias deurwaarder.com)

Dit is slechts een voorbeeld van wat er kan gebeuren. Omdat het bedrag waar de zaak om draait ver beneden de € 1750,00 zit is hoger beroep niet mogelijk. Wel is er een klacht neergelegd bij de kamer voor gerechtsdeurwaarders te Amsterdam

De moraal van dit verhaal; Als burger sta je vaak met je rug tegen de muur omdat dit soort organisaties worden beschermd door de overheid.

Zie ook het stukje OM (Openbaar Ministerie) onder het kopje overheid.
Hierin wordt het stukje hoger beroep iets verder uitgediept.