OM

Openbaar Ministerie

Stel, je bent het niet eens met het OM, waar kan je dan terecht?

In de meeste zaken heb je in eerste instantie te maken met de kantonrechter. als je het met de uitspraak van de kantonrechter niet eens bent dan kun je in hoger beroep. Dit kan zijn de Raad van State, Gerechtshof, Raad van Beroep en misschien nog wel een paar.
Bij civiel recht kan je ook in hoger beroep als het bedrag waarom de zaak is aangespannen hoger is dan de appelgrens van € 1750,00

Deze € 1750,00 in één zaak is voor mensen die een laag inkomen hebben of financieel problemen een enorm hoog bedrag. vaak hebben zij meerdere lage schulden die elkaar over en weer aanvullen. Als er over deze schulden ook nog eens gerechtskosten van ruim € 800,00 heen komen dan is het voor de mensen die proberen om de schulden zelf op te lossen door het ene gat met het andere te vullen al snel een onomkeerbare situatie ontstaan.
Voor deze mensen is het heel belangrijk dat zij recht zouden hebben op een eerlijke beslissing. Uit de statistieken is gebleken dat je voor een eerlijke beslissing slechts voor 60% kunt vertrouwen op het kantongerecht.

Maar ja, als hoger beroep niet mag omdat je te eerlijk bent of je er voor gezorgd hebt dat je de problemen waarvoor je terecht hebt gestaan, zoveel mogelijk hebt geprobeerd te beperken en daarmee onder die appelgrens van € 1750,00 komt, dan word je het recht op hoger beroep je ontnomen.
Het recht op hoger beroep wordt je dus ontnomen omdat je moeite hebt gedaan om erger te voorkomen!!!!

Een voorbeeld: door omstandigheden kan je niet op tijd de huur betalen. Eigenlijk kan je dat al twee maanden niet. De huurschuld zit boven de € 1750. Nu heb je bij verlies van een rechtszaak recht om in hoger beroep te gaan. Statistieken wijzen uit dat in 40% van de gevallen er in hoger beroep anders wordt beslist. Dit loont soms de moeite. Vergeet niet de extra kosten van een hoger beroep. Maar ja, een gokje wagen wordt door de staat gepromoot, dus verkeerd kan het nooit zijn. En laten we eerlijk zijn, 40 % is al heel veel meer als al de kans dat je wat wint in al die loterijen van de staat.

Maar nu komt de eerlijke burger of de burger die er alle moeite voor doet om de schuld zo snel mogelijk probeert terug te brengen naar een bedrag dat onder die € 1750,00 of zelfs naar NIHIL. Dan zegt de wetgever:
Ja, helaas, omdat je moeite doet om problemen terug te dringen, wordt je door het OM direct gestraft. Hoger beroep is dan niet meer mogelijk!!!! Dit slaat werkelijk nergens op en is dan ook zeker de moeite om aandacht aan te besteden.

OK. Sorrie okee, dat is dan weer het nadeel van ingeburgerde straattaal. Ik voel mij ongelijk behandeld t.o.v. mensen die overal poep aan hebben. Een ander woord is DISCRIMINATIE.

Tijd voor een experiment.

Gezien het feit dat het hier om een wetgeving gaat is het erg moeilijk om deze even te veranderen. Maar omdat er wel sprake is van ongelijke behandeling (discriminatie) van burgers die zich positief opstellen zie ik hier nog wel een andere optie die misschien niet de schoonheidsprijs verdiend, maar ja, dat verdient deze wetgeving ook niet.

Aangifte doen van discriminatie van een positieve burger door het OM (Openbaar Ministerie) is voor mij de eerste optie om hier aandacht voor te vragen. Ik ben zeer benieuwd wie deze zaak gaat behandelen.

Aangifte doe je bij de politie. Of zij hier blij mee zijn daar komen we vanzelf wel achter. Als burger heb je immers recht op het doen van aangifte.

De volgende stap is dat het OM moet beslissen of zij de zaak tegen zichzelf in behandeling nemen. Doen zij dit niet dan wordt het tijd voor een artikel 12 procedure. Maar ja, dan krijgen we opnieuw hetzelfde verhaal. In dit soort zaken heb ik een paar vaste uitspraken : ” De aanklager, de rechter en de beul onder één dak” Of “de slager die zijn eigen vlees keurt”.

Hoe staat het met de rechtstaat waarin wij leven?

Dit zijn nu precies de zaken waar wij ons als Recht op leven partij op willen richten.

Niet door er alleen maar over te praten. Praters zijn er immers al genoeg. Nee, de daad bij het woord vatten en gewoon zelf de bres op door het doen van aangifte en maar zien wat er van komt.

Stap 2, Met de trekker naar Den Haag

Leef voor U leef4all.nl